Soms loop ik tijden, zelfs jaren met plannen in mijn hoofd, maar komt het uitvoeren er niet van. Vaak blijkt dan, achteraf gezien, dat de tijd er nog niet rijp voor was en dat er eerst nog andere dingen mochten gebeuren. Die dingen geven dan vaak nog meer inzicht, nog meer verdieping en nog meer duidelijkheid.

In 2016 liep ik met grote plannen. Ik wilde een platform bouwen waar mensen met een eigen bedrijf konden connecten. Een site waar mensen voor een klein bedrag hun bedrijf konden aanprijzen, zodat anderen hen gemakkelijker konden vinden. En met anderen bedoel ik dan vooral: mensen die openstaan voor vernieuwende ideeën, andere manieren van geld verdienen, buiten de gebaande paden lopen en vooral leven naar waar hun hart hen brengt.

Ik maakte een lay-out en in de tussentijd schreef ik mijn boek ‘Over Leven, hoe Overleven Leven wordt’ af. Ondanks dat ik ook nog met klachten liep door een hersenschudding, dacht ik toch dat ik in een hele nieuwe fase terecht gekomen was. We hadden de kinderen van school laten wisselen omdat ze vastliepen door hun hoogbegaafdheid. We verhuisden om hen naar een andere school te kunnen laten gaan en eigenlijk voelde alles als ‘een nieuw begin’. Mijn boek afschrijven voelde als afronding van een geheel en ik stond open voor nieuwe mogelijkheden.

Maar het liep allemaal anders… mijn gezondheid ging steeds verder achteruit. Inmiddels was er NAH geconstateerd vanuit de hersenschudding en ik merkte dat ik steeds minder kon. Ik was moe, voelde me opgebrand en alles wat ik weer aan het opbouwen was sinds de hersenschudding leek als los zand weg te glijden. Zo belandde ik uiteindelijk in 2018 op de bank. Ik kon nog 2 uur achter elkaar op de been zijn en moest dan weer rusten. 8 keer rusten op een dag heeft enorme impact op het dagelijkse leven, maar we hadden geen keus en pasten ons er op aan.

Daarmee verdween er veel spontaniteit uit ons leven, want zomaar ergens naar toe gaf vaak te veel overprikkeling. Mijn wereldje werd steeds kleiner, maar dat gaf ook nieuwe focus. Focus op vertrouwen, overgave en dankbaarheid. Zo leerde ik dat alles wat ik al geleerd had, nog verder verdiept kon worden.

In 2019 kwam ik in aanraking met geïoniseerd alkalisch Kangen Water. Toen ik erover ging lezen vielen de kwartjes meteen en met de kennis en ervaring die ik opgedaan had toen ik nog als natuurgeneeskundig therapeut werkte (voor mijn hersenschudding) ging er diep van binnen hoop bij mijn leven. Hoop dat ik eindelijk de missing link, waar ik mijn leven lang al naar zocht, gevonden had.

En ja, dat gebeurde!
Maar daarover vertel ik op een andere plek op deze site, anders wordt deze blog veel te lang 🙂

Ik knapte op en inmiddels kan ik alles weer. Natuurlijk heb ik ook mijn grenzen en, als ik mijn kunnen met een ander vergelijk, ook nog steeds beperkingen, maar bij wat ik altijd gekund heb, kan ik rustig zeggen dat ik me nog nooit zo goed gevoeld heb als nu!

Juist toen dingen bij mij weer gingen bubbelen en ik weer plannen ging maken, kwam Corona. Een periode die me nog meer bij mezelf bracht omdat ik niet mee wilde doen aan de gekkigheid waarmee we geconfronteerd werden. Er volgde kritiek, uitsluiting, verwijdering van vrienden en familie en vervreemding van de wereld, die niet meer mijn wereld was.

Maar het was schijnbaar nodig, want met het verlopen van de jaren in een wereld vol chaos kwam ik dichter en dichter bij mijn kern. Oude pijnen kwamen aan het licht en ik ging alles aan wat zich aandiende. Het was heftig, maar ik vond ook diepe rust. En van daaruit maak ik mijn vervolgstappen.

Met de nieuwe wereld voor ogen wil ik mensen nog meer helpen in een zoektocht door het leven. Ik ga nog meer delen over hoe ik angsten aangegaan ben. Hoe mijn mindset veranderd is en wat me dat gebracht heeft. Ik neem je mee in een reis naar dankbaarheid. En… ik ga nog meer delen over dat bijzondere water dat mijn leven veranderde op lichamelijk, psychisch én op financieel gebied!

Wellicht heb jij de afgelopen jaren al met me meegelezen en weet je dat ik uiteindelijk van social media af wil om zonder censuur te kunnen delen. Misschien ben je ‘nieuw’ en kwam je toevallig op mijn site. Hoe het ook zij, ik hoop dat je wat (h)erkenning mag vinden in mijn schrijfsels en dat we ons verbonden mogen voelen in een wereld die soms te bizar is om nog te begrijpen.