Geregeld vragen mensen mij, waarom het Kangen apparaat nou zo anders is dan andere ionisatoren. Met name de prijs wordt beoordeeld als ‘duur’, maar welke informatie wordt er niet gezien wanneer je alleen maar naar de prijs kijkt? Hoe beoordelen we eigenlijk de waarde van een product? Ik licht graag eens toe waarom Enagic® de ‘Gouden Standaard’ is.

Het bedrijf

Het begint allemaal met één naam: Enagic® – een wereldwijd leverend, Japans bedrijf dat al sinds 1974 (!) bewijst dat ze dé pioniers zijn op de internationale gezondheidsmarkt.

Geen enkel ander bedrijf komt in de buurt van de wereldwijde naamsbekendheid en reputatie voor kwaliteit van Enagic®. Als je onderzoek doet, zul je merken dat Enagic® het bedrijf is waarmee vrijwel ALLE concurrenten zichzelf willen vergelijken en dat zegt eigenlijk wel genoeg!
Uiteraard halen anderen Enagic® graag naar beneden en je mag je gerust afvragen of dat wat over hen zegt of over Enagic® 😉

Enagic® is meester in het maken van handgemaakte waterionisatoren en heeft duizenden mensen geholpen een gezonder en evenwichtiger leven te leiden. Enagic® produceert elk apparaat in hun eigen fabriek. Elke machine wordt daardoor geleverd met een fabrieksgarantie, die veel betrouwbaarder is en langer meegaat dan een winkelgarantie. Welke producten worden er immers tegenwoordig nog handgemaakt en handmatig getest om kwaliteit te leveren?

Geavanceerde watertechnologie

De productietechnologie achter elke machine is gebaseerd op het nieuwste en meest geavanceerde wetenschappelijke onderzoek en wordt vervaardigd met grote precisie.

In de fabriek van Enagic® wordt elke ionisator, van begin tot eind, door één deskundige technicus gemaakt. Alle processen rondom de productie van de onderdelen, het testen, de inspectie en de eindverpakking worden intern uitgevoerd.  Zo wordt een product van de hoogste kwaliteit gegarandeerd. Vind je het leuk om het productieproces te bekijken, klik dan op deze link. Onder ‘factory introduction’ vind je een video waarin je een kijkje in de fabriek van Enagic kunt nemen.

De gepatenteerde titanium ionisatieplaten zijn gecoat met platina van medische kwaliteit en niet simpelweg gespoten, zoals bij andere merken. De met platina gecoate platen geven de Enagic® machines de bijzondere waterionisatie. De ionisatieplaten hebben een oppervlak dat groter is dan bij elk ander product op de markt – soms wel 4 keer zo groot!

Enagic® heeft de lat voor waterionisatiemachines hoog gelegd.
Met ionisatieplaten van grote oppervlakte, onderdelen van hoge kwaliteit en gepatenteerde materialen is het Kangen apparaat uniek in zijn soort!

Doordat Enagic alles in eigen beheer doet, blijven onderdelen bovendien vervangbaar. Ook als het type apparaat al niet meer op de markt is. Een waterionisator van Enagic koop je dus voor je leven!

Het Water

De Enagic® machines genereren 5 verschillende soorten zuiver geïoniseerd water die variëren op het pH-schaal. Deze verschillende soorten water kunnen in het hele huishouden gebruikt worden voor verschillende doeleinden – hydrateren, schoonheidsverzorging, koken, schoonmaken, desinfecteren, ontvetten, vacht verzorging van dieren en nog veel meer!

Concurrenten van Enagic® beweren vaak ook dat ze 5 soorten water produceren, maar het pH-bereik is veel beperkter!

De ontsmettings- en desinfecterende eigenschappen van Sterk Zuur Water zijn bijvoorbeeld extreem krachtig bij pH 2.7, let bij het vergelijken van apparaten dus goed op wat de laagste pH waarde is die een apparaat kan produceren.

Alle eigenschappen van de verschillende watersoorten van het Kangen apparaat worden verkregen zónder toevoeging van chemicaliën. Bovendien blijven door de unieke filtering van het water de mineralen in het water aanwezig.

Certificeringen

Enagic® bewijst zich al tientallen jaren als een betrouwbaar en baanbrekend bedrijf en heeft onderweg vele certificeringen verworven:

 • Water Quality Association (WQA) Gold Seal Certificering
  Een hoog gewaardeerde certificering die alleen wordt gegeven aan de meest betrouwbare en vertrouwde producenten van drinkwater van hoge kwaliteit. Tot op heden is Enagic® de enige waterionisator ter wereld met deze certificering.
 • Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) Awards
  ISO 9001: Kwaliteits- en beheersysteem
  ISO 14001: Milieubeheersysteem
  ISO 13485: Een uitgebreid beheersysteem voor het ontwerp en de productie van een medisch apparaat.
 • Nationale certificering van het Japanse Ministerie van Gezondheid en Welzijn

Wil je wat meer lezen over deze certificeringen kijk dan op de website van Enagic.

5 verschillende soorten water
productietechnologie waterionisatoren gebaseerd op nieuwste onderzoek
getest en gecertificeerd

Waterionisator kopen

Wanneer je een waterionisator wilt kopen is het goed om te letten op de kwaliteit die het bedrijf biedt. Een waterionisator geeft bijzondere eigenschappen aan het water en hoe beter de kwaliteit van het apparaat, hoe beter de kwaliteit van het water.

Let bij het vergelijken van waterionisatoren altijd op de pH-waardes, maar daarnaast ook op evt. toevoegingen aan het water, de oppervlakte van de ionisatieplaten, het vermogen van het apparaat én realiseer je dat ioniseren iets heel anders is dan filteren. Over dit laatste punt schreef ik al eerder een blog: filteren of ioniseren, dus wellicht vind je het ook interessant om die te lezen.

Wanneer je meer wilt weten over de eigenschappen van het Kangen Water, meld je dan gratis en vrijblijvend aan voor een presentatie. Ik vertel je dan via een online zoommeeting alles over het water én het gebruik en de toepassingen van de waterionisator van Enagic. En waarom ik dat doe? Omdat ik weet hoeveel mensen er op zoek zijn naar balans in hun lichaam en leven. De investering in het Kangen apparaat heeft mijn leven compleet veranderd en dat gun ik jou ook!