Gisteren was er iemand bij ons die osmosewater drinkt, maar ook graag meer uitleg wilde over alternatieven. Ik gaf haar en haar man uitleg over het water dat wij drinken en daarnaast over harmonisering van straling van alles waar stroom op staat. Altijd mooi om te doen en vaak zorgen vragen ervoor dat er ruimte ontstaat voor spontane extra stukken in informatievoorziening.
Kun je met een TDS-meter meten of osmosewater schoon is ?
Het gesprek kwam vrijwel meteen op filteren, vooral doordat de mensen die ik sprak het osmosewater heerlijk vonden.
En ja, dat begrijp ik, want in het verleden dronken we het zelf ook. Wetende wat ik nu weet, geef ik altijd toelichting over wat er eigenlijk gebeurt met dit water, wat in sommige landen niet gebruikt mag worden voor consumptie.
Het osmosewater wordt gepromoot als schoonste water en dat klopt. Alles wordt er namelijk uitgefilterd. Ook de mineralen die ons lichaam zo hard nodig heeft.
Om te laten zien hoe schoon het is wordt de TDS-meter gebruikt. Ooit vergeleek iemand het osmosewater met het water dat ik drink om te laten zien dat er in het osmosewater veel minder deeltjes zaten. Dus schoner, was de conclusie…
Maar wist jij dat mineralen ook deeltjes zijn? En dat het dus niet zo is dat schoner (minder deeltjes) ook per se gezonder is? Wanneer je hier een uitgebreide blog over wilt lezen en een eenvoudige proef met de TDS-meter wilt zien, klik dan hier.
Hoe zit het met de zuurgraad van osmosewater?
Het mooie was dat we gisteren meteen een testje konden doen met betrekking tot de zuurgraad van het water.
Een hogere hoeveelheid mineralen als Magnesium en Calcium zorgen voor een hogere pH waarde. Een hogere pH waarde wordt alkalisch genoemd en meer en meer wordt er bekend over het nut van een alkalisch dieet voor meer balans in het lichaam.
Kraanwater test neutraal tot licht basis in Nederland. Dat is prettig voor de leidingen. Het water dat ik drink heeft een hoge pH (8.5-9.5) doordat het geïoniseerd wordt. Het ondersteunt daarmee de balans in het lichaam en voorziet het lichaam van de nodige mineralen.
pH-waarde testen
Door het water te testen met druppels waar fenolftaleïne in zit, kun je de kleuromslag mooi in beeld brengen. Hoe blauwer/paarser hoe hoger de pH. Hoe geler, hoe zuurder.
Het osmosewater werd uit de auto gehaald en wat we zagen maakte meteen het verschil duidelijk in de soorten water op tafel.
Als je weet dat water met koolzuur en/of suiker geel kleurt, dan zegt deze test genoeg… want het osmosewater kleurde meteen duidelijk geel…
Toen ik deze informatie jaren geleden uitspitte was ik van slag. Want waar ik dácht goed bezig te zijn, had ik hiermee juist meegeholpen aan o.a. verzuring en wellicht een enorm mineralentekort (m.n. magnesium) in mijn lichaam. Met alle gevolgen van dien…
Wanneer ik dit vertel benoemen mensen vaak dat ze extra zout gebruiken voor de mineralen. Mijn wedervraag is standaard: hoe weet je hoeveel? Daarnaast helpt dat niet om de zuurgraad van dit water te verhogen…
Weet wat je eet, weet wat je drinkt
En begrijp me goed, ik wil als ‘concurrent’ geen dingen afkraken. Ik wil gewoon de feiten delen. Wat iedereen daarmee doet is mij om het even.
De slogan ‘weet wat je eet’ kent iedereen, maar als je t mij vraagt gaat het in de basis nog veel meer over wat je drinkt… Water is immers onze basis!
Tot slot deel ik nog graag de foto van de test gisteren én een foto van iemand die zoete aardappel wilde laten kiemen op verschillende soorten water. Rechts het osmosewater…
Soms zeggen foto’s meer dan 1000 woorden.
Meer weten?
Wil jij je verder verdiepen in het water waarmee je jouw lichaam voedt?
- Lees mijn blogs over gezond drinkwater en filteren vs. ioniseren.
- Sluit aan bij een (online) presentatie .
- Of bel/mail me gerust met jouw vragen. Je bent welkom!
Van links naar rechtsL RO-water, kraanwater,
Kangen Water®
Zoete aardappelen kiemen
op verschillende soorten water