Wanneer ik ergens voor ga, doe ik dat liefst voor 100+%. Nu Enagic de emGuarde (tegen straling ) op de markt heeft gebracht vind ik dat ik het dan ook niet meer dan logisch om me goed te verdiepen in datgene wat ik deel. De afgelopen weken las ik me dus in, in het onderwerp straling. Ik kocht de emGuarde zodra het op de markt was én ik ervoer wat mijn lichaam voelde.

Naast ‘wetenschappelijke’ meetbare bewijzen heeft voor mij het ‘voelen hoe mijn lichaam reageert’ én het ‘logische verstand gebruiken’ altijd prioriteit. Op het moment dat dat allemaal goed voelt kan ik verder. En zo ben ik dus afgelopen week gestart met de presentaties over dit nieuwe product. Zelf ben ik namelijk enthousiast om wat ik voel én wat ik aan informatie krijg tijdens de presentaties van Enagic. Ik merk ook dat er veel wantrouwen is als ik vertel over dit apparaat en… dat vind ik niet meer dan logisch.

Hoeveel is er immers al op de markt gebracht waarvan we hopen/geloven/vertrouwen dat het wat doet, maar waarvan er geen meetbaar bewijs beschikbaar is? Daarnaast zijn er veel mensen na de afgelopen jaren extra alert geworden. En in mijn ogen is dat alleen maar goed!

Onafhankelijke meting van een stralingsdeskundige

Via David Sorensen, waarmee ik nauw samenwerk, kwam ik in contact met Ruud Sikking. Een kritische man als het om straling gaat. Ruud is met pensioen en gepassioneerd betrokken bij het onderwerp elektrohypersensitiviteit (EHS). Na jaren actief te zijn geweest als meetspecialist, is hij beheerder en groepsexpert van de Facebookgroep “Straling en Zo”. Ook in deze rol blijft hij zich verzetten tegen kwakzalvers en hun vermeende oplossingen tegen straling.

Ik had al een reactie van hem gelezen op de emGuarde en eerlijk… die reactie was absoluut niet positief en het gaf me ook eerst dus wel even te denken of ik het contact aan wilde gaan. Maar een nachtje slapen doet wonderen en ik stapte over mijn ‘weerstand’ heen, omdat ik het juist ook toejuich als mensen, ondanks hun sceptische eerste reactie, tóch op onderzoek uit willen gaan. Ik belde Ruud dus op en gaf ook heel eerlijk naar hem aan dat ik het wel jammer vond dat zijn eerste reactie zo pittig was. Hij vertelde me dat die reactie voortkomt uit het feit dat er zoveel beloofd wordt, maar er maar bar weinig aantoonbaar werkt tegen de straling waar zoveel mensen last van hebben. En ja, die reactie begrijp ik ook volledig.

Afijn, we spraken af en Ruud kwam naar ons toe. We hebben, onder het genot van de door hem meegenomen appeltaart, eerst wat zitten praten over straling gerelateerde onderwerpen en toen moest het er maar van komen. De meetapparatuur werd op tafel gezet en de emGuarde erbij gepakt. Om eerlijk te zijn vond ik het best even spannend, want wat als hij niets zou meten? Kon ik dan volledig op mijn gevoel én de informatie van Enagic blijven vertrouwen?
Ik gaf dus ook aan dat wanneer hij niets kon meten, ik met zijn bevindingen bij Enagic wilde aankloppen om te kijken waar het verschil op vastzat.

Positief verrast

Op het moment dat we de emGuarde aanzetten, zag ik aan het gezicht van Ruud echter meteen, dat er wat gebeurde. En dat vond ik mooi om te zien!
We hebben verschillende metingen gedaan en moesten concluderen dat er wel veel verschil was tussen de metingen. Máár we zagen bij een hele duidelijke meting ook een terugloop in straling van zo’n 70%. Dat is dus geen waarde van nul, maar wel een vermindering die er toe doet! We hebben daarbij ook de conclusie getrokken dat mijn meetapparaat wel tot nul gaat, maar doordat die in een andere schaal meet is dat te verklaren.

Helaas was het met de apparatuur van Ruud niet goed in beeld te brengen wat het effect van de emGuarde is in het gebied van de 30 – 240 MHz. Juist het gebied dat zo belangrijk is omdat daarin ook de resonantie van onze organen valt. Maar goed, dat we terugloop konden zien, daar ging het om en als die in de hogere frequenties meetbaar is, dan mogen we erop vertrouwen dat dat in de benoemde frequenties ook gebeurt. In de video’s van Enagic is dat ook te zien bij de metingen via een app van Android.

Na zo’n 2,5 uur praten en meten namen we weer afscheid van elkaar. Ik ben blij met het resultaat, want dit is waar we met elkaar naar toe mogen werken. Samen ontdekken wat écht werkt. Wat bewezen kan worden vanuit het bedrijf dat het product aanbiedt, maar óók door onafhankelijke mensen. Daarbij kijken én snappen wat het effect is op ons lichaam en het plaatje is compleet!

Ik kijk met veel plezier terug op deze middag. Het heeft me weer meer inzicht gegeven én ik hoop dat er uiteindelijk heel veel mensen baat mogen hebben bij wat dit apparaat bijdraagt aan de vermindering van de straling om ons heen!

Online presentatie

Wil je meer informatie over de emGuarde en de bescherming tegen straling? Dan ben je van harte welkom bij een van de online presentaties. De data vind je op mijn website en aanmelden kan daar ook. Uiteraard mag je me ook altijd persoonlijk benaderen voor info.